Αθλητισμός, Απώλεια Βάρους, Μη κατηγοριοποιημένο, Συμπληρώματα

Ο ρόλος της καρνιτίνης στην προπόνηση

Η καρνιτίνη, προέρχεται από αμινοξέα και βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα κύτταρα του σώματος. Είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται σε έναν αριθμό ουσιών οι οποίες περιλαμβάνουν την L-καρνιτίνη, την ακετυλο-L-καρνιτίνη και την προπιονυλο-L-καρνιτίνη. Η καρνιτίνη παίζει κρίσιμο ρόλο στην παραγωγή ενέργειας. Μεταφέρει τα λιπαρά οξέα μακράς αλύσου στα μιτοχόνδρια, ώστε να μπορέσουν να οξειδωθούν και να παράγουν ενέργεια. Μεταφέρει επίσης τις τοξικές ενώσεις που δημιουργούνται μέσα στα μιτοχόνδρια, έξω από αυτά τα κυτταρικά οργανίδια, για να αποτρέψει τη συσσώρευση τους.

Που βοηθάει;

  • Αντιφλεγμονώδες δράση
  • Επίδραση στο λιπιδαιμικό προφίλ
  • Θετική επίδραση στην καρδιαγγειακή νόσο
  • Διαχείριση βάρους

Βρίσκεται στο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Δρα καρδιοπροστατευτικά. Θεωρείται επίσης ότι αυξάνει την αθλητική απόδοση. Η λήψη L-Καρνιτίνης είναι προτιμότερη αντί της D μορφής.

Η L-καρνιτίνη βοηθά το σώμα σας να παράγει ενέργεια χρησιμοποιώντας τα αποθέματα λίπους του σώματός σας επιτρέποντάς σας να γυμναστείτε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και τελικά βοηθώντας στην απώλεια λίπους. Λαμβάνοντας L-καρνιτίνη σε καθημερινή βάση έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει και τις μυϊκές και αιματολογικές συγκεντρώσεις αυτής της ένωσης που είναι όμοια με τα αμινοξέα, ενισχύοντας το μεταβολισμό του λίπους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *